Îmbătrânirea activă – element esential în îngrijirea vârstnicilor din centrele rezidențiale.

Din anul 2019 centrul Rezidențial “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” este un membru al International Council for Active Aging, o organizație internațională dedicată promovării imbatranirii active.

Scopul aderarii la ICAA este acela de a aduce o îmbunătățire a calității vieții pentru persoanele în vârstă din centru prin oferirea de programe și activități care încurajează participarea activă și implicarea lor la viața socială.

De 4 ani, în fiecare primă săptămână din luna octombrie, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” pe parcursul a o saptămână, în cadrul campaniei internaționale Active Aging Week / Săptămâna Îmbătrânirii Active, organizat de ICAA, se desfășoară o serie de activități care promovează îmbătrânirea activă. Printre acestea se numără yoga pentru seniori, gimnastică, terapia prin teatru, jocuri de societate, terapia prin joc, cinematecă și clubul de literatură. Toate aceste activități au ca scop stimularea fizică, mintală și socială a persoanelor în vârstă și încurajarea lor să rămână active și implicate în comunitatea din care fac parte.

Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” își arată astfel angajamentul față de promovarea imbatranirii active prin oferirea unui program divers și inovator de activități pentru persoanele în vârstă. Persoanele în vârstă sunt încurajate să-și continue pasiunile, să învețe lucruri noi și să se implice în activități sociale, ceea ce le oferă un sentiment de satisfacție și împlinire.

În concluzie, Centrul Rezidențial “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” este un model de bune practici în promovarea îmbătrânirii active prin angajamentul său față de acest obiectiv și prin oferirea unui program divers și inovator de activități pentru persoanele în vârstă. Acest centru încurajează participarea activă a persoanelor în vârstă în comunitate și îmbunătățește astfel calitatea vieții acestora.

Prin acest program de îmbătrânire activă, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” oferă persoanelor în vârstă posibilitatea de a se menține sănătoși, activi și implicați în comunitate, ceea ce poate contribui la prevenirea degradării psihice și fizice și la creșterea calității vieții acestora.

De asemenea, prin aderarea sa la International Council for Active Aging, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” se bucură de avantajul de a fi la curent cu cele mai recente inovații și trenduri în domeniul îmbătrânirii active, ce îi permite să ofere servicii și activități adaptate nevoilor și intereselor persoanelor în vârstă.

În concluzie, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” este determinat sa continue promovarea îmbătrânirii active și își demonstrează angajamentul prin participarea sa la Active Aging Week / Săptămâna Îmbătrânirii Active, organizat de International Council for Active Aging și prin organizarea anuală a programului de activități care promovează acest stil de viață. Prin acest program, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” oferă oportunități unice persoanelor în vârstă de a-și păstra sănătatea și mobilitatea, precum și de a se implica în activități sociale și cultural relevante.

De-a lungul anilor, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” a câștigat recunoașterea pentru eforturile sale de a promova îmbătrânirea activă în rândul comunității, iar membrii săi se bucură de descoperirea noilor talente și pasiuni, precum și de îmbunătățirea sănătății și calității vieții.

Cu un personal dedicat și o atmosferă prietenoasă și încurajatoare, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” oferă o opțiune excelentă pentru persoanele în vârstă care doresc să-și îmbunătățească stilul de viață prin îmbătrânirea activă.

Prin înscrierea sa la International Council for Active Aging, Centrul “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” continuă să fie un model pentru alte centre pentru vârstnici din România și își menține angajamentul de a oferi servicii și activități care susțin îmbătrânirea activă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.