Îngrijirea vârstnicilor dupa conceptul “Yiddishe Momme”

Ce înseamna “Yiddishe Momme” ?

În dialectul Yiddish, limba vorbita de evreii askenazi din zona Europei de Est, prin “Yiddishe Momme” este descrisă se referă la o mamă evreiască tradițională, care se dedică cu tot sufletul îngrijirii familiei sale, nu doar prin activitățile uzuale casnice ci prin faptul că face aceste lucruri cu dragoste si dedicație pentru toți membrii familiei, în special față de copii și de bătrâni.

Pornind de la aceasta denumire am dezvoltat conceptul de “Yiddishe Momme”, adaptând tot procesul de îngrijire și asistenta a vârstnicilor din Centrul rezidential ”Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” dupa principiile si dedicatia unei “Yiddishe Momme”, în acest fel toată interacțiunea cu rezidenții nostri se face ca si cum aceștia sunt parte dintr-o mare familie.

Îngrijirea persoanelor vârstnice este esențială pentru toate culturile, dar acest concept specific evreiesc subliniază importanța dedicării totale față de acești membri ai familiei.

În societatea actuală, mulți dintre bătrâni sunt nevoiți să își petreacă ultimii ani din viață într-un centru, fără a fi înconjurați de familia lor. Cu toate acestea, îngrijirea acordată dupa conceptul ”Yiddishe Momme” înseamnă că bătrânii sunt tratați ca membri valoroși ai familiei, cu respect și atenție la nevoile lor.

Îngrijirea persoanelor vârstnice nu înseamnă doar asigurarea nevoilor fizice, cum ar fi mâncarea, medicamentele și îngrijirea medicală, ci și oferirea atenției emoționale și a companiei. Bătrânii au nevoie de atenție și dragoste, iar acest lucru poate fi furnizat de o persoană apropiată, care se comprta la fel ca o Yiddishe Momme, care îi tratează cu același respect și devotament ca pe copiii ei.

În plus, îngrijirea acordată dupa conceptul ”Yiddishe Momme” poate ajuta la prevenirea depresiei și a izolării la persoanele vârstnice. Acestea pot fi probleme serioase pentru bătrânii care sunt in centre pentru vârstnici si care nu pot avea permanent familia lângă ei.

În concluzie, îngrijirea persoanelor vârstnice este esențială pentru a le asigura un stil de viață satisfăcător și împlinit în ultimele etape ale vieții. Conceptul de ”Yiddishe Momme” subliniază importanța dedicării totale față de acesti membri ai familiei și a asigurării unui mediu de îngrijire confortabil și îmbrățișator, care să le ofere atât nevoile fizice, cât și emoționale. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții bătrânilor și la creșterea longevității acestora.

Este important să recunoaștem și să apreciem munca și dedicația personalului din Centrul rezidential ” amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” ce aplica principiile ”Yiddishe Momme” în îngrijirea persoanelor vârstnice. Acestea sunt oameni valoroși care merită toată atenția și respectul nostru. De asemenea, este important să oferim suport și resurse pentru acești membri ai familiei care se ocupă de îngrijirea bătrânilor, astfel încât să poată continua să ofere această îngrijire dedicată.

În concluzie, Centrul rezidențial ”Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” este o mare familie unde rezidenții sunt membrii valoroși și sunt ingrijiți de câte o “Yiddishe Momme”, acestea fiind personalul de îngrijire și asistență.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.